AANKONDIGING

 

 

 

Klik hier om naar de website te gaan

 

Opleidingen Systeemtherapie en workshops 2020


Opleidingen 2019-2020:
Opleiding tot erkend systeemtherapeut / workshops en cursussen
 
Opleiding tot erkend systeemtherapeut
 Basiscursus inleiding systeemtherapie
Start: januari 2020

Deze basiscursus (60 uur) zal de basisprincipes van de systeemtheorie behandelen. De cursus vormt een onderdeel van de opleiding tot geregistreerd systeemtherapeut, maar staat ook open voor diegenen die zich willen verdiepen in de systeemvisie en het systemisch werken zonder de ambitie om geregistreerd systeemtherapeut te willen worden. Erkenning voor deze cursus is door de NVRG en het SKJ toegekend.

Voor informatie en aanmelding zie onze website:

https://www.schoolvoorsystemischeopleidingen.nl/modules-opleiding-tot-systeemtherapeut/2020-basiscursus-inleiding-systeemtherapie

 
Basiscursus verdieping systeemtherapie, inclusief wetenschapsmodule 
Start: september 2020
 
Deze verdiepingscursus inclusief wetenschapsmodule (72 uur) is een vervolg op de basiscursus inleiding systeemtherapie en onderdeel van de door de NVRG erkende opleidingsroute tot systeemtherapeut. Om deze verdiepingscursus te volgen, moet eerst de hieraan voorafgaande basiscursus inleiding systeemtherapie van 60 uur zijn gevolgd. Erkenning voor deze cursus is door de NVRG en het SKJ toegekend. Deze cursus is interessant voor GZ-psychologen (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.), psychiaters (i.o.), artsen, pedagogen, basispsychologen. Met andere woorden; een relevante Master als vooropleiding. De doelgroep voor deze verdiepingscursus vormen systeemtherapeuten in opleiding die zelfstandig systeemtherapieën doen.

Voor informatie en aanmelding zie onze website:

https://www.schoolvoorsystemischeopleidingen.nl/modules-opleiding-tot-systeemtherapeut/2020-basiscursus-verdieping-systeemtherapie

 
Specialistische cursus
Narratieve Systeemtherapie

Start: 29 november 2019 en 

maart 2021

Deze cursus (45,5 uur) is een verplicht onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut, maar kan ook worden gevolgd als bij- en nascholing door reeds erkende systeemtherapeuten. Tevens staat de cursus open voor gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen , psychiaters, pedagogen, basispsychologen, kind- en jeugdwerkers, ambulante gezinswerkers, en andere hulpverleners in het werkveld die zich willen verdiepen in de narratieve psychotherapie. Erkenning voor deze cursus is door de NVRG en het SKJ toegekend.

Voor informatie en aanmelding zie onze website:

https://www.schoolvoorsystemischeopleidingen.nl/opleidingen/narratieve-systeemtherapie
 

 

Conferentie Narratieve Psychotherapie en nomadische Theorie
27 t/m 29 februari 2020
 
Durch Geschichten wandern
Sprekers: Jan Olthof e.a.
Locatie: Universiteit Witten/Herdecke te Duitsland
Aanmelden: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: professional-campus.de

Voor informatie en aanmelding zie de website:

https://professional-campus.de/produkt/narrative-psychotherapie-und-nomadische-theorie                                 
                                                  

“De relatie in beeld”

2-daagse workshop Sculpting in de narratieve systeemtherapie

 2 en 3 maart 2020 te Diest (België)
 
In de Gezinstherapeutische behandeling starten we een behandeling vaker zónder dat de context therapeutisch georganiseerd is. Gaandeweg stagneert dan het behandelproces. Door middel van sculpting onderzoeken we hoe een context therapeutisch georganiseerd kan worden.
 
In deze 2 daagse workshop gaan we aan de hand van door de deelnemers ingebrachte casuïstiek aan de slag met het creëren van een therapeutische context. Vervolgens geven we op non-verbale wijze vorm aan de dynamieken en patronen die zich voordoen in de ingebrachte casuïstiek en oefenen we met de sculptingmethode. Zo brengen we de relatie in beeld.

Voor informatie en aanmelding zie onze website:

https://www.schoolvoorsystemischeopleidingen.nl/workshops/de-relatie-in-beeld-sculpting-in-de-narratieve-systeemtherapie
 
 
1-daagse interactieve Masterclass
“UBUNTU”

April 2020
Door Annette Nobunto Mul i.s.m. Jan Olthof
 
In deze interactieve masterclass staat het fundamentele mensbesef Ubuntu vanuit filosofisch en ecologisch perspectief centraal. Meer informatie over deze Masterclass volgt op korte termijn.

 
8-daagse cursus hypnotherapie
Start september 2020

 
8-daagse cursus hypnotherapie en narratieve systeemtherapie, door Ton Wilken en Jan Olthof. Een 8-daagse geaccrediteerde opleiding.

De doelgroep voor deze opleiding wordt gevormd door systeemtherapeuten, psychotherapeuten en psychiaters die zich verbonden voelen met de narratieve benadering en hun schat aan ervaring willen verrijken met de mogelijkheden van hypnotisch taalgebruik en trancegerichte strategieën.

Voor informatie en aanmelding zie onze website:
 https://www.schoolvoorsystemischeopleidingen.nl/opleidingen/hypnotisch-taalgebruik-en-trancegerichte-strategie


De Archipel
 
De School voor systemische opleidingen te Bunde organiseert opleidingen en workshops op het gebied van narratieve psychotherapie. Daarnaast verzorgt de school diverse opleidingen op het gebied van systeemtherapie, waaronder de door de NVRG erkende opleiding tot systeemtherapeut. Je kunt bij ons ook terecht voor supervisie, leertherapie en consultatie. 

De school heeft als doel om (aankomende) systeemtherapeuten samen te brengen en kennis en ervaring uit te wisselen. Deelname aan een van onze werkplaatsgroepen draagt hieraan bij. Voor meer informatie en aanmelding: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./06-18050855


Pelgrimstocht India en Nepal / Japan
Een pelgrimstocht 'In het voetspoor van de Boeddha' naar India en Nepal / Japan. Interesse? Zie de reisbeschrijving op www.ghanta.eu/reisbeschrijving